Att Fisker gör sig redo för att inta elbilsmarknaden har inte undgått någon. Det är sedan tidigare känt att Ocean e-SUV förväntas vara tillgänglig för försäljning 2022. Nu framgår det dessutom att man ämnar lansera ytterligare tre modeller innan 2025 i syfte att på riktigt ta upp kampen med marknadsledande Tesla. Bilden nedan föreställer ovan nämnda SUV-modell, en mindre crossover, och en sport-sedan baserad på konceptbilen E-Motion. Den uppmärksamme kan även skymta en övertäckt e-Pickup i bakgrunden, något som verkar vara på modet just nu; marknadssegmentet för elektriska arbetsfordon är förvisso relativt nytt, men konkurrensbilden är svår. Rivian R1T, Bollinger B2, Nikola Badger och Tesla Cybertruck utgör det närmsta motståndet, liksom en elektrifierad Hummer och Ford F-150 är på ingång.

Den coupéformade SUV:en beskrivs som en ”Sports Crossover”, vilket troligtvis innebär att man konkurrerar med Tesla Model Y sett till storlek och funktion. Jag är emellertid främst intresserad av sportbilen med måsvingar. Den bakomliggande konceptbilen, vilken presenterades 2018, bestyckades med 775 hästkrafter och en beräknad räckvidd på över 60 mil. Huruvida den serieproducerade varianten är lika potent återstår att se, men det ser helt klart lovande ut. Klart står i varje fall att vi ser framför oss en seriös uppstickare på bilmarknaden.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.