Tyskarnas senaste tillskott inom SUV-segmentet är en limiterad upplaga av X7 M50i. Det rör sig om ett designpaket genom vilket man ges möjligheten att köpa bilen i BMW:s nya färg ”Frozen Arctic Grey”. Resultatet är en mattgrå exteriör som kontrasterar mot grillen, luftintagen och ändrören, vilka lackerats i en högblank, svart färg. Det är inte för intet som utgåvan går under namnet ”Dark Shadow” – bli inte förvånad om den i framtiden gör ett framträdande som gangsterbil i valfri hollywoodrulle.

I övrigt bestyckas bilen med en 4,4 liter stor V8 som producerar 523 hästkrafter och 749 newtonmeter vrid, något som innebär att man gör 0–100 km/h på 4,7 sekunder. Likaså utrustas modellen med samma M-sportpaket som vanliga M50i, vilket bland annat medför diverse karosseridetaljer, lättviktsfälgar i storlek XL, ett vrålande M-avgassystem och adaptiv M-fjädring.

Interiören går i ett sobert midnattsblått och svart färgschema som matchar exteriörfärgen väl. Likt en kan förvänta sig av en X7 går här att finna mängder av påkostade funktioner såsom massage framtill, TV-apparater baktill, panoramatak och ett ljudsystem från Bowers & Wilkins. De som önskar lägga vantarna på en Black Shadow Edition bör emellertid inte ha alltför höga förhoppningar. Bilen kommer nämligen endast att produceras i 500 exemplar globalt.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.