Den senaste trenden inom Porsche-världen är att bygga så kallade “safari”-bilar – i grund och botten rallyinspirerade 911:or utrustade för äventyr. Namnet kommer från modellens framgångar i det tuffa Safari-rallyt under 70- och 80-talet, och bilarna byggs oftast på chassin från den tiden. Nu ska den tyska trimfirman Delta4x4 – som mest arbetar med att offroad-anpassa skåpbilar och pickisar – bygga en safariversion av den nya 992-generationen av 911.

Uppdraget kommer från en tysk entusiast som vill använda sin nya Carrera 4S för att följa det ursprungliga spåret av det legendariska Paris-Dakar-rallyt – som på grund av politiska oroligheter flyttades från Afrika till Sydamerika år 2009, och i år hölls i Saudiarabien. Och för att klara den tuffa resan över sanddyner och savanner krävs en del smärre uppgraderingar.

Än så länge finns bilen endast på pappret i form av bilderna ovan, och vad man kan urskönja från dessa består uppgraderingarna bland annat av stora offroad-däck, ett rejält takräcke och en radda med extraljus. Man har även monterat skärmbreddare och höjt markfrigången till 250 mm. Om de utvändiga uppgraderingarna kommer att matchas av en trimmad motor återstår att se.

Man planerar att fullfölja projektet under nästa år.

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.