Det har länge varit allmänt känt att FCA och Groupe PSA förväntas slå sina kloka huvuden ihop i en jättelik sammanslagning. Resultatet av nämnda affär är världens tredje största biltillverkare, sett till omsättning, med en stark närvaro i Nordamerika tillika Europa.

Man har nu enats om ett gemensamt företagsnamn som lyder ”STELLANTIS”, något som närmast för tankarna till ett hypermodernt fintech-bolag. Huruvida bolagets logotyp följer i samma rymdiga tema återstår dock att se. Namnet till trots kommer man emellertid att kunna erbjuda en av världens bredaste bilflotta, med inslag av fransk flärd, italiensk fåfänga och amerikanska muskler. Man siktar onekligen mot stjärnorna, vilket går i linje med det latinska bolagsnamnet som ungefärligt översätts till ”brighten with stars”.

Sammanslagningen involverar Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Chrysler, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram och Vauxhall, och förväntas göras officiell under första kvartalet 2021.

 

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.