1,1 miljoner exemplar, så många sålde Ford av sin modell F-150 under 2019 vilket gör den till världens mest sålda pickup. Nu kommer modellen i sin fjortonde generation och är på flera punkter väldigt lik den föregående generationen men mycket har också uppgraderats. Något som man lägger märke till direkt är den stora grillen som finns i elva olika varianter. En stor andel av dem är aktiva vilket innebär att dem kan öppnas och stängas variabelt för att minska förbrukningen. Varför en person som skulle köpa en pickup skulle bry sig nämnvärt om förbrukningen är dock svårt att förstå. 

Det ska dock erkännas att det har skett en viss förändring vad gäller miljöattityden även i det här segmentet. Ford F-150 brukar traditionsenligt erbjudas med en rad olika motoralternativ men initialt presenteras den fjortonde generationen med enbart ett hybridalternativ. Motorn är en Eco-Boost V6:a som assisteras av en 47 hästkrafter stark elmotor som hämtar kraft från ett litiumjonbatteri. Ford hävdar även att bakänden på bilen har utformats på ett särskilt sätt för att optimera aerodynamiken. 

Den fjortonde generationen har även tagit ett kliv framåt på teknikfronten och F-150 kommer maxad med det mesta man kan förvänta sig i teknikväg. Autopilot, autobroms och fotgängardetektering assisterar när amerikanerna lastat den breda mittkonsolen full med hambrugare och milkshake och fokuserar på annat än körningen. 360-graderskamera hjälper till i trånga utrymmen och helljusassistans när det blir mörkt. Interiört finner man bland annat en mycket bred mittkonsol som går att omvandla till ett skrivbord. Attraktivt för alla hantverkare på vift som kan fakturera direkt från bilen.   

Det som dock får anses mest anmärkningsvärt är inte den nyheten som släppts nu utan vad som komma skall. F-150 kommer att släppas som en ren elbil 2022. Ännu finns inga mer detaljer men den som väntar får se. Kan det bli en direkt konkurrent till den omdiskuterade Tesla Cybertruck?