När den ursprungliga Land Rovern lanserades var den ämnad att vara en prisvärd kombination av en bil och en traktor, och blev därför snabbt populär hos bönder och upptäcktsresande. Man har försökt att fånga denna äventyrsanda i nya Defender – som vi nyligen provkörde – men den kommer troligtvis ändå mest att figurera som modeornament på trendiga adresser långt från vildmarken. Men om man mot förmodan planerar att bege sig ut i vildmarken med sin Defender, och inte gillar att sova på marken, har Land Rover nu lanserat det ultimata tillbehöret i form av ett takmonterat tält.

I ihopfällt läge ser tältet, som är utvecklat tillsammans med italienska Autohome, ut som en stor takbox. När det är dags att törna in för natten krävs inget letande efter en lämplig plats eller trassel med tältpinnar, utan man öppnar helt enkelt knäppet i bakkant och ger luckan en lätt knuff uppåt – resten sköter de inbyggda gasdämparna. Resultatet är en liten boning som mäter 2,3 meter på längden, 1,3 meter på bredden och 1,5 meter på höjden. Upp till denna kommer man med den medföljande stegen i aluminium.

Priset för denna vildmarkslyx ligger på 3081,96 Euro (runt 32 500 kronor), och då ingår utöver stegen en madrass, tre kuddar, interiörbelysning och myggnät. För att kunna montera tältet krävs det att man har valt en Defender 110 med Adventure-paket, då detta medför ett kraftigare takräcke.

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.