För knappt 130 svenska genomsnittsårslöner kan den enda Koenigsegg Agera RSN som finns bli din. Som med alla bilar från den svenska supersportbilstillverkaren som huserar i Ängelholm är allt handbyggt och über-exklusivt. Det här specifika exemplaret har dessutom begåvats med One:1-uppgraderingen vilket medför att det totala antalet hästkrafter uppgår till hiskeliga 1360. Det är 200 hästkrafter mer än vad de “vanliga” RS-modellerna bestyckats med och motsvarar exakt en megawatt. 

Efter premiären på 2015 års Genéve-salong tillverkades 25 exemplar. Det här exemplaret målades i en smurfblå kulör med vita inslag och polerad kolfiber. Den exakta prisutvecklingen för det här specifika objektet är svår att avgöra då Agera RSN är en specialbeställning. Jag misstänker dock att bilköpet varit en bra investering för den nuvarande ägaren. Detta trots att Koenigseggs testförare Niklas Lilja vid ett event i storbritannien kombinerat med ägarens egen körning avverkat drygt 1100 mil. Niklas Lilja körde även den Koenigsegg som användes för att sätta fartrekordet på 447 km/h 2017, ett rekord som fortfarande står sig.

Det är den brittiska Koenigsegg-återförsäljaren SuperVettura som står för försäljningen av det aktuella objektet. Klarar du av högerstyrning är det bara att surfa in på deras hemsida och slå till på bilen som antagligen är sommaren skojigaste åkdon.