Förbered er för dåliga nyheter, fredag och sol till trots. Fransk media rapporterar nämligen att Renault förväntas bomma igen hela fyra fabriker, som en följd av rådande ekonomiska omständigheter. Detta innebär troligtvis att tillverkarens modellutbud kommer att bantas rejält.

En av alla de produktionsanläggningar som väntas drabbas av nedskärningarna är, tragiskt nog, Alpine-fabriken i Dieppe. Detta trots att man så sent som 2017 investerade cirka €36 miljoner i syfte att förbereda faciliteterna för att producera bland annat sportbilen A110, vilken nu riskerar att dö ut – en bil hyllad för dess magnifika köregenskaper. Nyheten skär förvisso i öronen, men det är ändock ett logiskt beslut, om det visar sig förverkligas. Efterfrågan för A110 har under året dalat kraftigt, även innan covid-19 bröt ut ordentligt, samtidigt som modellen inte säljs på den amerikanska marknaden vilket ytterligare krymper dess kommersiella potential.

Det rapporteras samtidigt att Megane, Koleos, Espace, Scénic och Talisman sedan riskerar gå samma öde till mötes, då Renault uppges vilja fokusera på sitt crossover- och SUV-utbud. Allt enligt en treårig sparplan i syfte att reducera €3 miljarder i kostnader.

Ovan uppgifter är ännu inte skrivna i sten, men det är onekligen ett troligt scenario. I synnerhet då bilindustrin för närvarande blöder ekonomiskt.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.