Startskottet har ännu inte avfyrats för årets säsong av Formel 1, som en följd av coronavirusets framfart. Trots det arbetar de inblandade tävlingsstallen frenetiskt bakom kulisserna inför en framtida återkomst på banan. Särskilt häpnadsväckande är att Sebastian Vettel i dagarna meddelade att han inte ser en framtid i Ferrari bortom innevarande säsong.

Italienarna var emellertid inte sena på pucken vad gäller att hitta en ersättare. Faktum är att vi från och med 2021 kommer att se en stor rockad bland förarna i mästerskapet. Spanska Carlos Sainz, för närvarande klädd i McLarens färger, kommer att inta platsen som stallkamrat bredvid Charles Leclerc. Med andra ord sänker man snittåldern i stallet betydligt, då de båda är blott 25 respektive 22 år gamla – Ferraris yngsta förarpar de senaste 50 åren. Den plats som i och med detta öppnas upp inom McLaren är reserverad för den evige talangen Daniel Ricciardo. Det är inte första gången som de två går i varandras fotspår; inför säsongen 2019 ersatte nämligen Ricciardo spanjoren i Renault likväl.

Vad som händer med den fyrfaldiga världsmästaren, Sebastian Vettel, återtår att se, men klart står i varje fall att han först och främst måste avsluta årets säsong för Ferraris räkning. I nuläget planeras mästerskapets första Grand Prix gå av stapeln 5 juli i Österrike. Huruvida det blir med den saken återstår emellertid att se.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.