Har du alltid tänkt att miniatyrbilen Smart ForTwo skulle göra sig bra i en aggressivt sportig kaross? Förmodligen inte, få köper en Smart-bil på grund av dess coolhetsfaktor. Trots det har tyska tuningföretaget Brabus gjort en egen tolkning av den elektrifierade citybilen EQ ForTwo. Resultatet är något som liknar en moppebil som genomgått en makeover i MTV-programmet Pimp My Ride.

Med bredare hjulbågar, nya stötfångare, ufo-liknande fälgar och Brabus-modifierad fjädring, har man tagit fram en sportigt lagd version av företagets minsting. Men låt er inte luras för den sakens skull. Bilen i fråga är fortsatt långsam likt en sengångare. Elmotorn producerar ynka 91 hästkrafter, något som innebär att cirka 11 sekunder krävs för att nå 100 km/h från stillastående. Med knappt 16 mil räckvidd kan man ändock ta sig runt stan, och det i en riktig blickfångare; frågan är om det bör betraktas som någonting positivt.

Några prisuppgifter är ännu inte offentliggjorda, men man bör räkna med en kraftig premium till följd av de ändringar som Brabus gjort. Huruvida det är väl spenderade pengar låter jag emellertid vara osagt.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.