Det är oerhört vanligt att biltillverkare testar sina nya modeller på olika platser i världen. Det kan vara en kokhet öken eller iskallt vinterlandskap för att utvärdera hur bilens komponenter står sig i olika klimat. Det innebär också att den som är extra uppmärksam kan få sig en tjuvtitt på nästkommande modell. Har man lika mycket tur som Kalle Ankas kusin Alexander Lukas kanske man även lyckas ta ett fotografi.

Den här gången har någon fångat nästa generation Audi RS3 i sedanutförande på bild och den är tagen under kyltester i norra Sverige. Bilen i fråga är lika maskerad som en bankrånare men det går trots det att urskilja en del nyheter.

Tidigare i år presenterade Audi nya halvkombivarianten av A3 som designmässigt påminner om senaste Q3:an. Sedanvarianten av RS3 har liksom nya A3 fått en ny design av både fram- och baklyktor. Grillen sitter något lägre än tidigare och bredvid sitter nya insug. Baktill sitter de typiska, väldigt mastiga, ovala utblåsen.

Eftersom det bara finns stillbilder och ingen rörlig film går det tyvärr inte att lyssna på något ljud. Det är dock troligt att Audi kommer att behålla den femcylindriga 2,5-litersmotorn och att den kommer att producera mer än de tidigare 400 hästkrafterna.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.