För två år sedan, under motormässan i Genève 2018, presenterade Porsche en konceptuell offroad-variant av den nyligen lanserade Taycan – tyskarnas första helelektrifierade produktionsbil. Man har nu tillkännagivit att modellen, vid namn Taycan Cross Turismo, planeras att avtäckas så snart som i slutet av året, coronahysterin till trots. 

Det rör sig alltså om en Taycan i kombiutförande. Perfekt för barnfamiljer tillika adrenalinjunkies. Den tidigare uppvisade konceptbilen är de facto snarlik dess upphovsmodell, med undantag för just dess bakdel och robusta detaljer så som biffigare hjulhus och högre markfrigång, varför vi har skäl att tro att Cross Turismo i stort kommer att designas i linje med vad vi redan har sett. Tänk Porsches motsvarighet till Audis Allroad-varianter. 

Vetskapen kring bilens specifikationer är emellertid liten i nuläget, men troligt är i varje fall att drivlinealternativen kommer att spegla de för sedan-modellen. Huruvida dess räckvidd kommer att utökas jämte ”vanliga” Taycan förhåller sig däremot mer oklart; det vore dock ett steg i rätt riktning vad gäller EV-kriget med Tesla. I den presskonferens, från vilken ovan information är hämtad, tillkännagav man även att Porsche Macan förväntas lanseras som elbil 2022, något som kräver en kraftig expansion av dess produktionsfaciliteter. Det är tydligt att tyskarna banar väg för framtidens drivmedel.

 

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.