Är du en gammal trackday-räv vars livspussel endast tillåter ett enda fordon – och en elbil fyller den rollen särskilt väl? Eller är du kanske en elbilsentusiast som är sugen på att testa gränserna för biltypens förmåga? I så fall har vi goda nyheter. Tesla har nämligen släppt ett “Track Package” till sin Model 3.

Paketet består egentligen bara av tre delar; en uppsättning 20-tums fälgar som går under det bisarra namnet Zero-G Performance, sportigare däck till dessa – Michelin Pilot Sport Cup 2 närmare bestämt – samt uppgraderade bromsbelägg. Priset för kalaset ligger på 5 500 dollar, vilket motsvarar knappt 52 000 kronor, så man ska bannemej vara en entusiast för att kryssa den rutan i konfiguratorn.

För privilegiet att få göra just detta måste man förvisso redan ha valt Performance-modellen – den dyraste versionen av Model 3 med ett utgångspris på 699 000 – som medför högre toppfart, sänkt fjädring, uppgraderade bromsar och körläget Track Mode. Man har alltså redan bestämt sig för att lägga ut ganska mycket pengar.

Just Track Mode har nu även uppdaterats med en 2.0-version som bland annat ger föraren möjlighet att steglöst ställa in prestandaparametrar som hur aggressivt anti-sladdsystemet är och till vilka hjul kraften skickas. Vill man åka runt sidledes kan man alltså välja att ställa om till 100% bakhjulsdrift, och vill man hasa runt med rök ångande från framhjulen kan man skicka all kraft till framhjulen. Detta om något låter som en tilltalande funktion. Det ska bli intressant att se hur väl paketet säljer.

 

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.