Nya Audi RS6 är en skapelse av rang. Den ikoniska monsterkombin har plats för hela familjen plus packning och når samtidigt 100 kilometer i timmen på 3,6 sekunder. Med 600 hästkrafter tillgodo är det inte svårt att klura ut att det bara är de mest farthungriga föräldrarna som hittas bakom ratten. Nu har dock ABT fått sätta tänderna i RS6 och resultatet är en ännu starkare maskin.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Trots att bilen nyligen har börjat levereras till kunder har ABT lyckats höja effekten till 700 hästkrafter och 880 newtonmeter. Det har naturligtvis haft inverkan på accelerationstiden till 100 kilometer i timmen som har kapats med tre tiondelar till 3,3 sekunder. Det är snabbare än icke-performance-varianten av Audi R8 som gör samma sprint på 3,4 sekunder.

Rent exteriörmässigt har ABT inte gjort några särskilt drastiska förändringar. Ett par svarta ABT-fälgar och några ABT-logotyper har satts på den annars helt kolsvarta RS6:an. Sett till tidigare byggen kommer ABT med största sannolikhet att göra en mer extrem design i framtiden.

De som känner sig sugna kan bygga bilen i ABT:s konfigurator som hittas HÄR.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.