Redan för över två veckor sedan rapporterade vi att Hummer – som länge personifierade den amerikanska drömmen i materialismens anda – ryktades planera ett återinträde på fordonsscenen. Denna gång i egenskap av företrädare för elbilsindustrin. GMC har nu bekräftat att så är fallet.

Återhållsamhet kommer emellertid inte på fråga för den sakens skull. Nej, man väljer istället att, sin vana trogen, gå i täten av överflödets fantåg – något som förvisso är fullständigt rimligt. Företagets målgrupp har knappast gjort sig kända för ödmjukhet. GMC har nämligen bekräftat att den tidigare militärbilen i sitt nya utförande kommer att utrustas med 1000 hästkrafter, vilka mäktar med att katapultera åkdonet i hisnande hastigheter. 0-100 kilometer i timmen skall enligt uppgift avklaras på cirka 3 sekunder.

Än så länge är uppgifterna få, men bilen skall avtäckas redan i maj, och en reklamsnutt har lanserats i samband med stundande Super Bowl. Klart står i vart fall att världens kanske fläskigaste SUV återvänder till marknaden för att göra livet surt för Tesla och deras Cybertruck.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.