Är man som jag född i mitten av 90-talet var man i de yngre tonåren när Youtube tog sina första stapplande steg ut i det allmänna medvetandet. Var man även likt undertecknad totalt torsk på allt som rörde bilar vid den åldern är chansen stor att man slösade otaliga timmar på att leta fram exempel på spektakulära avåkningar och crasher i rallyskogarna. Videon nedan är en av de tidigaste och mest minnesvärda av detta slag som jag kan komma ihåg och har legat uppe på Youtube ända sedan år 2007.

Det tidstypiskt korniga klippet visar en mängd avåkningar i en och samma kurva under ett finskt rallyevent. Tydligen tillåts inte pace notes eller provkörning av banan i den finska F-Cupen, och förarna har således ingen aning om vad som väntar runt nästa krön – denna kurva verkar vara särskilt svåravläst. Klippet är inte bara minnesvärt på grund av avåkningarna i sig, utan även av att bilskaran är ganska brokig och bland annat innefattar en bakhjulsdriven Toyota Starlet från 70-talet, två Ford Escort MK2 och ett antal Toyota Corolla GT. Pricken över i är den entusiastiska åskådaren som halvvägs in i klippet börjar ge ifrån sig distinkt finska ajande och ojande läten när bilarna lämnar vägen.

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.