Ni vet Sony. Företaget som tillverkar kameror, mobiltelefoner, högtalare, Playstation och massa andra teknikprodukter och teknikdelar. Ja, just de har nyligen presenterat en bil.

Det handlar förvisso om en konceptbil men de första bilderna ser riktigt lovande ut. Den har fått namnet Vision-S och Sony själva menar att den ska ”bidra till ett samhälle med självkörande bilar”.

Vision-S visades upp under den pågående teknikmässan CES (Consumer Electronics Show) som hålls i Las Vegas och den kommer att vara, kanske inte helt oväntat, helt elektrisk.

Det har släppts lika lite information om Vision-S som om USA:s militärbas Area 51. Det vi vet är att den tog sig upp på scen med egen maskin, så det är ett fungerande koncept. Den har fyra dörrar, en minimalistisk interiör och 33 utvändiga sensorer för att klara av självkörning.

Om den någonsin blir tillgänglig för allmänheten är ännu okänt men det är minst sagt överraskande att ett teknikföretag ger sig in i bilbranschen. Jag är extremt spänd på att se vad det kan leda till i framtiden.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.