Många spännande bilmodeller har introducerats under det gångna året, men vi har också vinkat adjö till ett gäng trotjänare. En av dessa är Volkswagen Beetle som producerades i sitt sista exemplar 10 juli i tyskarnas mexikanska Puebla-fabrik.

Beetle, vilken introducerades redan 1938 på Adolf Hitlers begäran, har blivit en folklig kultklassiker genom åren – dess mörka historia till trots. Modellen i fråga kommer exempelvis alltid att vara associerad med 60-talets peace & love- och hippie-kultur; ”bubblan” var i USA en slags motreaktion mot den materialism som var betingad med bränsletörstiga, stora amerikanska bilar. Beetle är likväl förevigad i filmhistoria genom återkommande framträdanden i bland annat Herbie-serien.

I och med intåget i år 2020, och därmed ett nytt decennium, passar Volkswagen på att tacka av dess ikoniska bästsäljare genom en kort videosnutt som frambringar tårar i ögonen bland oss bilfantaster. Vi gläds åt det som varit och blickar framåt.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.