Att elbilar är framtiden är vi många som är överens om. De må sakna häftigt motorljud och vara långsammare än AMG-Mercor på Autobahn, men till vardags vore de ganska klanderfria om det inte vore det där med den begränsade räckvidden. Vi som gillar häftiga bilar gläds dessutom åt att man kan få dem att accelerera så snabbt att näsan börjar blöda, för att inte nämna alla möjligheter som enskilda motorer på varje hjul kan göra för en bils kurvtagningsförmåga. Rivian, företaget som ska konkurrera mot Teslas Cybertruck med den kommande modellen R1T, har kommit på ett annat sätt att få användning för individuella navmotorer.

Ja, såvida bilen har för ändamålet avsedd mjukvara kan man med fyra olika motorer få det vänstra hjulparet att snurra åt ett annat håll än det högra. Förutsatt att man befinner sig på ett löst underlag kan man då få bilen att göra som i videon ovan.

Principen är densamma som när en stridsvagn vänder, och därav kommer funktionens namn: Tank Turn. Att funktionen skulle vara praktisk vågar jag inte säga, eftersom det egentligen bara är fråga om att göra donuts runt bilens egen mittpunkt på grus, lera eller snö. Risken för att dundra in i ett träd känns också tämligen överhängande; med det i åtanke är det i alla fall tur att den här stridsvagnen har laddade batterier i stället för kanoner.

En av redaktionens fashionistas, som på sistone fattat tycke för V6-motorer. Den allra bästa designades av Giuseppe Busso, för oss som inte behöver en bil som startar varje dag.