Att elektrifiering är det hetaste inom bilindustrin just nu har knappast någon missat, och så är även fallet när det kommer till prestandabilar. Nya Audi RS6 har blivit mildhybrid, Ferraris kommande SF90 är laddbar och Polestar 1 (som vi nyligen provkörde) är så nära en riktig elbil man kan komma med en förbränningsmotor under huven. Noterbart är emellertid att amerikanska tillverkare som Dodge, Ford och Chevrolet inte har haft några uttalade tankar om att elektrifiera sina prestandabilar – förrän nu. Den amerikanska tidsskriften Motor Trend påstår nämligen att en högt uppsatt källa inom General Motors bekräftat att den vassaste varianten av den nya generationen Chevrolet Corvette, kallad ZR1, får hybridteknik.

Beslutet att elektrifiera nya Corvette ska emellertid inte vara motiverat av några miljöpartistiska eller bränsleekonomiska böjningar. Med hjälp av hybridtekniken planerar man nämligen att uppnå en enda sak – maximal prestanda. Enligt Motor Trends källor ska den kommande bilen kunna producera hela 900 hästkrafter, vilket i kombination med fyrhjulsdrift (ytterligare en nyhet för Corvette) ska kunna ge otroliga accelerationssiffror.

I våra ögon är det framförallt fyrhjulsdriften som lockar. När vi provkörde Corvette C7 Z06 i fjol så var det nämligen bilens svårigheter med att greppa asfalten som var det största problemet. Kanske är detta precis det som Corvette behöver för att bli den fulländade sportbilen?