Elon Musk beskrivs ofta som extravagant, okonventionell och ibland provocerande. Hans karaktäristika till trots var det ingenting som kunde förbereda mig för Teslas senaste fordon. Tidigare idag visade man upp nya Cybertruck – det går att ifrågasätta om allt står rätt till med den sydafrikanska tech-gurun.

Bilens design är som hämtad från Mad Max, och visst är dess egenskaper väl lämpade för en postapokalyptisk biljakt. Chassit pryds av omålade stålpaneler, vilka till råga på allt är skottsäkra och motståndskraftiga mot både repor och bucklor. Den är snabb också! Flaggskeppsalternativet utrustas med tre elmotorer samt fyrhjulsdrift, och sägs avverka 0–100 km/h på cirka 2,9 sekunder, medan instegs- samt mellanalternativet passar de som ämnar bruka bilen i egenskap av arbetshäst snarare än att råna banker.

Det rör sig om en pick-up, exteriördesignen till trots. Cybertruck tillåts dra 3,4 ton tunga släp i dess enklaste utförande, medan nästkommande trimnivåer i näringskedjan kan dra 4,5 ton respektive 6,35 ton. Flaket är 2 meter långt, enligt amerikansk branchstandard, med en lastkapacitet på 1,6 ton.

Några svenska prisuppgifter finns ännu inte att tillgå, men det står redan nu klart att prisnivån på den amerikanska marknaden ligger mellan 39 900–69 900 dollar, beroende på utrustningsnivå. Faktum är att Cybertruck redan nu går att förbeställa, men leverans sker tidigast i slutet av 2021.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.