Att olika städer är olika gästvänliga för bilförare känner vi nog alla till, men vilken stad är egentligen bäst? Denna frågeställning har eftermarknadsleverantören Mister Auto försökt svara på genom undersökningen Bilvänlighetsindex 2019. I undersökningen har företaget samlat in data om faktorer som vägkvalitet, bränslepris och parkeringskostnad från städer runt hela världen.

Enligt undersökningen är världens bästa bilstad Calgary, tätt följt av Dubai och Ottawa. Noterbart är även att Göteborg kammar hem en sjundeplats, mycket tack vare att vägnätet nästan är helt fritt från köbildning. De andra svenska städerna som var med i undersökningen, Stockholm och Malmö, hamnade på plats 18 respektive 14. Ett respektabelt resultat.

Utdrag från reportage från Mumbai:
”Har ni ingen chaufför?” undrade conciergen med ett minspel som avslöjade att han trodde att vi troligtvis hoppade fallskärm utan fallskärm.”

Den absolut sämsta staden att köra bil i är Mumbai, som endast fick en enda poäng i undersökningen. Mycket riktigt kan vi på Högsta Växeln även intyga att detta stämmer efter att själva ha besökt platsen i somras med en Volvo XC90 Excellence. Mer om detta kan du läsa här.