Ferrari är i storform! Tidigare under veckan visade man upp företagets senaste tillskott i produktutbudet, Ferrari Roma – den femte modellen som Maranello-fabriken spottat ut under året. I och med detta utökar man V8-familjen, vari Roma placerar sig någonstans emellan GTC4 Lusso T och Portofino sett till storlek.

Designspråket är elegant retroinspirerat av 50- och 60-talets ”dolce vita” med tydliga referenser till 250 GT Lusso, även om silhuetten starkt påminner om Aston Martin DB10 – det är trots allt svårt att inte hänföras av agent 007.

Roma nyttjar förvisso samma hjulbas och motor som Portofino, men låt er inte luras, det rör sig inte om en uppdaterad bil i coupé-utförande. Faktum är att 70% av chassikomponenterna är nya, motorn har tillförts ytterligare 20 hästkrafter (totalt 620 hk) och den 8-växlade DCT-lådan hämtas från SF90 Stradale. Även interiören är helt nydesignad.

Det återstår att se hur Ferrari Roma hanterar konkurrensen från etablerade bilar inom segmentet, så som Aston Martin Vantage, Mercedes GT och Porsche 911 turbo. Försäljningsstart är någon gång under nästkommande sommar, till ett än så länge okänt pris.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.