En helelektrifierad Mercedes G-Klass? En främmande tanke för många – bilen förknippas knappast med miljötänk i första hand. Det verkar emellertid som att tyskarna planerar inför en framtida lansering av just en utsläppsfri Geländewagen.

Svenska Ola Källenius, VD för Daimler, meddelade nyligen att man någon gång i framtiden kommer att iscensätta ovan nämnda produktionsplaner. Ett särskilt välkommet besked eftersom ett annat tilltänkt alternativ var att sluta producera modellen överhuvudtaget, enligt svensken.

Bilen har förvisso aldrig tidigare serieproducerats i elbilsutförande, men faktum är att österrikiska Kreisel Electric redan har byggt en eldriven G-Klass-prototyp tillsammans med ingen mindre än Arnold Schwarzenegger. Prototypen mäktar med 483 hästkrafter och en räckvidd som uppgår till cirka 300 km; jag har en känsla av att Mercedes kommer att bräcka de siffrorna.

Det står ännu inte klart när bilen avses börja produceras, men det gläder mig att den legendariska offroad-bilen fortsatt kommer att återfinnas i Mercedes framtida produktutbud.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.