BMW M2 har hyllats av de allra flesta motorjournalister världen runt som anser att den är en av de roligaste bilarna som tillverkas just nu. Lätt vikt och en stark motor som skickar kraften till bakhjulen är receptet på en hejdundrande rolig vardagspendling till och från jobbet. Nu har M-divisionen på BMW valt att göra en limiterad utgåva av den minsta coupén i modellutbudet. Resultatet stavas BMW M2 CS och kan mycket väl bli en av världens roligaste bilar.

Nuvarande M2 har under den senaste tiden enbart gått att beställa i Competition-utförande och den är knappast någon svag pjäs med sina 410 hästkrafter. Nu har dock BMW valt att släppa bilen som ska vara insteget till amatörracing. M2 CS får märkets kända 3,0-liters, sexcylindriga motor som nu producerar 450 hästkrafter och 550 newtonmeter. Det är 40 hästkrafter fler än i M2 Competition och det innebär en 0 till 100-tid på 4,2 sekunder med den manuella lådan och 4,0 sekunder med dubbelkopplingslådan. Topphastigheten är begränsad till 280 kilometer i timmen.

Nya M2 CS har även fått en rejäl kolfiberkur. Taket, motorhuven, delar av fronten och baken och spoilern på bagageluckan är alla tillverkade av kolfiber. Det går även att välja till keramiska bromsar för att kunna få stopp på busfröet.

Exakt hur mycket BMW M2 väger finns det inga uppgifter om, och inte heller hur mycket den kommer att kosta. En sak är jag dock säker på; den kommer endast att produceras i 2200 exemplar och de kommer att ta slut illa kvickt.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.