Ända sedan Tesla Roadster slutade produceras 2011 har en uppföljningsmodell varit efterlängtad – i synnerhet eftersom Elon Musk och företaget i stort bevisligen lider av uppskjutningsbeteende. År 2017 lyckades de ändock presentera en prototyp av bilen i fråga, till allas förtjusning.

Man menade vid tidpunkten av protypens uppvisning att bilen kunde uppnå hastigheten 100 km/h på ynka 1,9 sekunder, vilket är snabbare än samtliga existerande produktionsbilar. Bilen slutar emellertid inte att accelerera förrän du når en maxhastighet som överstiger 400 km/h, något som är än mer spektakulärt eftersom det rör sig om en helelektrifierad bil.

Tesla verkar emellertid inte nöja sig riktigt ännu. Häromdagen uppgav dess chefsdesigner Franz von Holzhausen att den kommande produktionsbilen trumfar prototypen med råge prestandamässigt. Faktum är att von Holzhausen påstår att den kommer att vara bättre på alla sätt och vis. Vad det innebär i praktiken återstår att se, men det är svårt att föreställa sig en bil som är snabbare än vad man tidigare utlovat. Huruvida bilen lever upp till hypen kommer vi förhoppningsvis att veta redan kommande år.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.