I mars var vi på Genève-salongen för att beundra konceptvarianten av Alfa Romeos kommande kompakt-SUV. Likt för den redan existerande stadsjeepen från märket är namnet hämtat från ett bergspass; bilen kommer att heta Tonale. På de bilder som läckt – vilka enligt uppgift kommer från en designjämförelse mot redan existerande modeller i segmentet – kan vi skönja vissa skillnader från den bil som golvade oss i våras.

I stället för bakåtriktade kameror på A-stolparna har bilen fått backspeglar, vilket vi tackar för. Även om konceptbilar med slimmade backspeglar ser snygga ut så känns det inte rimligt att låta Alfa Romeo agera pionjär på den punkten, eftersom man fort som ögat skulle stå där med en sidospegellös bil. En annan skillnad återfinns i fronten, där både strålkastare och grill växt på höjden.

Bakljusen påminner fortfarande om Brera, vilket gör mig lycklig av två anledningar. Den första är att jag tycker att Alfa Romeo Brera är så snygg att jag brukar vinka åt alla som kör en, och den andra är att Tonale i och med dessa baklyktor inte bara ser ut som en liten Stelvio. Det är kul att se hur det tyska snittet inte spiller över på italienarna beträffande design av ett modellutbud.

Vi vet sedan i mars att bilen ska erbjudas som laddhybrid. Mer om hur denna drivlina kommer att utformas lär vi får veta när vi närmar oss produktionsstart. Försäljningen ska dra igång år 2021.

En av redaktionens fashionistas, som på sistone fattat tycke för V6-motorer. Den allra bästa designades av Giuseppe Busso, för oss som inte behöver en bil som startar varje dag.