När Aston Martin drog skynket av nya V8 Vantage i november 2017 var det ett stort steg för modellserien. Den gamla modellen var förvisso mycket uppskattad för sitt fantastiska motorljud och klassiska Aston-utseende, men hade varit i produktion i över ett decennium. Den nya bilen bjöd på ett djärvt designspråk som visade sig vara mycket polariserande, och lånade likt storasyster DB11 sin drivlina och elektronik från Mercedes-Benz. Vad man dock inte lanserade då var en taklös version. Nu är väntan emellertid över för alla soldyrkande sportbilsanglofiler: företaget har nämligen nu lagt ut bilder på en prototyp till nya Vantage Roadster på Twitter. Dessa kan beskådas nedan.

Utöver bilderna på den mattsvarta skapelsen finns det dessvärre inte särskilt mycket information att tillgå om den nya bilen – varken gällande pris, specifikationer eller prestanda. Vad texten på sidan av bilen på en av bilderna dock skvallrar om är att lanseringen är planerad till nästa vår. Prestandamässigt får man anta att den får samma turbo-V8 på 503 hästar som coupen, men att den är lite tyngre och därmed långsammare. Den enda frågan som då kvarstår för mig är följande: ser inte taket ut att vara lånat direkt från Jaguars roadsterversion av F-Type?

Läs vår recension av Aston Martin Vantage här. 

Läs vår recension av Aston Martin DB11 här.

 

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.