Att hålla ett vakande öga på Blockets bilsidor är inget ovanligt för bilnördar. Ibland dyker det upp något intressant som man kanske faktiskt är intresserad av att köpa på riktigt, men oftast handlar det om önsketänkande. Det senare alternativet är nog även fallet för de allra flesta som tittat på den annons gällande en Bugatti Chiron Sport som dök upp på hemsidan förra torsdagen. Annonsen är (föga förvånande) den mest populära på Blocket i skrivande stund.

Annonsen är publicerad av en förvånansvärt liten sportbilsfirma i Västerås. Deras omsättning lär öka rejält om besten blir såld för det annonserade priset på hela 45 miljoner kronor – en summa som dock är värd att betala för en unik modell som denna, vilket vi kunde konstatera när vi nyligen besökte Bugattis fabrik och provkörde bilen i östra Frankrike.

Bilen marknadsförs under spionlikt hemlighetsfulla former. Adressen i annonsen visar endast en plats mitt ute i skogen och registreringsnummer saknas. Den enda informationen som inte är generisk är att bilen är fabriksny och finns klar för ”omgående leverans”. Den enda bilden som finns i annonsen är av ”säkerhetsskäl” svartvit, vilket medför att vi inte ens kan avgöra vilken färg bilen har.

Att en superbil av denna kaliber saluförs i Sverige är mycket ovanligt. Under det senaste året har frekvensen dock ökat. Under 2019 har det dykt upp annonser för bland annat McLaren P1, Bugatti Veyron, Aston Martin Vanquish Zagato Volante, LaFerrari och nu en Bugatti Chiron. Har Sveriges rikaste bilägare tappat intresset, eller är detta kanske ett tecken på en kommande lågkonjunktur?