Gillar du italienska bilar och motortävling? Se hit! För andra året i rad har de nordiska Alfa Romeo-klubbarna gått samman för att arrangera två fullspäckade heldagar med bilrelaterade aktiviteter. Evenemanget i fråga går under titeln Spettacolo Nordico – vilket på svenska översätts till ”nordisk show” – och går av stapeln 14–15 september på Ring Knutstorp i Skåne.

Väl på plats har besökare möjlighet att delta i banåkning alternativt bilåkning med tillhörande frågeslinga i den skånska landsbygden. Allt detta förutsatt att du förfogar över en italiensk bil av något slag – en självklarhet kan tyckas. Om så inte är fallet finns det istället möjlighet att i egenskap av passagerare ta sig igenom tävlingsbanan med en erfaren förare. Racingentusiaster kan också glädjas åt att fullfjädrad racing kommer att äga rum då norska respektive svenska Corsa Italiana och CAR challenge anordnar tävlingar under evenemanget.

En bilträff vore emellertid inte komplett utan tillhörande bilutställning. Arrangören utlovar lyckligtvis att en armada av klassiska tillika moderna italienska bilar kommer att infinna sig på plats under helgen. Föregående år stoltserade man med över 50 olika bilar från 50-talet och framåt, vilket i sig är en imponerande siffra. Bland dessa fordon är Alfa Romeo troligtvis det vanligast förekommande märket, i synnerhet då arrangörerna är just ett antal Alfa-klubbar. Låter detta spännande? Passa på att fördjupa dig i italiensk ingenjörskonst! Ytterligare information finns att tillgå via alfaromeo.org.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.