Som vi har längtat. Audis ikoniska monsterkombi RS6 kom redan år 2002 och blev då snabbt en succé bland farthungriga barnfamiljer. Receptet är enkelt, ta en vanlig familjekombi och addera en nästintill farlig mängd hästkrafter.

Kort efter att den senaste generationen Audi A6 släpptes började bilintresserade världen över fundera över hur den nya RS6:an skulle se ut, och vilken typ av motor som skulle sitta monterad under huven. Nu är den här, och jag kan gladeligen meddela att det blir en tvättäkta V8 som kommer att driva den extrema familjefraktaren.

Det är mer exakt en 4,0-liters V8 med dubbelturbo som tillsammans med ett mildhybridsystem producerar totalt 600 hästkrafter och 800 newtonmeter. Sprinten till 100 kilometer i timmen går på 3,6 sekunder med hjälp av en åttastegad dubbelkopplingslåda och fyrhjulsdrift. Toppfarten är begränsad till 250 kilometer i timmen. Tack och lov kan man välja till ”Dynamic package Plus” som höjer toppfarten till 305 kilometer i timmen.

En intressant detalj är att nya RS6 är 80(!) millimeter bredare än vanliga A6. Den kommer med andra ord att se ut som en dopad Hulken ståendes parkerad bredvid en vanlig A6. Säljstarten av nya RS6 kommer att ske i början av 2020 och än så länge finns inga svenska priser tillgängliga.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.