I veckans gästartikel från Gran Turismo Magazine låg fokus på Jaguar XJ-S. I artikeln beskriver Gunnar Dackevall hur Peter Gunnars – fotograf på tidningen – blev inspirerad att köpa en XJ-S av ett videoklipp från Bathurst-banan i Australien, där ett exemplar blir stressat runt ett kvalvarv.

Videon i fråga kan ni se nedan. Året är 1985, och mannen som dansar den stora coupén runt banan är Tom Walkinshaw – ägare av trimfirman och racingteamet med samma namn. Med sin långa, låga kaross i mörkgrönt och vitt ser bilen fantastisk ut, och lättheten med vilken Walkinshaw kan kasta runt den stora och tunga Jaggan känns nästan omöjlig. Dessutom slutar det odämpade avgassystemet strax bakom framhjulen, och ljudet från den stora tolvan är symfonilikt.

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.