Nya generationen BMW 3-serie har nu varit på marknaden under en tid, men den hett kryddade prestandavarianten med namnet M3 har vi inte fått se än. Flera av oss på redaktionen har varit något nervösa inför presentationen. Kommer vi att få återse bilens kärnegenskaper, som bakhjulsdrift och manuell låda, eller kommer modellen att få samma behandling som nya M5? Även om den inte avslöjats än har vi nu fått ett betryggande svar på flera av våra funderingar.

I en intervju med Car Magazine avslöjade Markus Flasch, M-avdelningens boss, att kommande M3 kommer att bestyckas med samma motor som nya X3 M och X4 M. Det handlar alltså om en rak, turboladdad sexa med 487 eller 517 hästar under motorhuven.

Valet av motor är emellertid ingen överraskning. Vad som däremot utgör viktigare nyheter är hur motorn kommer att överföra kraften från vevaxeln till hjulen. Nya M3 kommer, tacka gud, med manuell växellåda (eller automat, om du så hellre önskar). Vidare kommer bilen att kunna köpas både med ren bakhjulsdrift eller med samma fyrhjulsdriftsystem som nya M5, vilket tillåter föraren att stänga av driften till framhjulen för att kunna njuta av ren bakhjulsdrift när så önskas. Vilken M3 du än köper kommer du alltså att kunna sladda.