Det råder ingen tvekan om att Formel 1 är en fartfylld aktivitet. Det är dock inte bara ute på banan som skicklighet och kvickhet kommer till nytta utan även i depåstoppen är ett högt tempo vitalt för att föraren ska kunna behålla sin plats.

Den som någon gång har beskådat ett däckbyte i depån vet att det går markant mycket snabbare än något annat däckbyte på en vanlig bilfirma. Hela processen utförs oerhört noggrant och smidigt, och minsta lilla misstag kan kosta viktiga sekunder för föraren.

För bara några veckor sedan lyckades Red Bull-teamet utföra ett däckbyte på Silverstone som gick på 1,91 sekunder. Med rasande fart med andra ord. Nu har Red Bull-teamet lyckats överträffa sig själva. Denna gång är det Max Verstappens mekaniker som lyckas sätta på ett par nya sulor på ofattbara 1,88 sekunder.

Den nya tiden innebär ett nytt världsrekord för däckbyte inom Formel 1. Om någon någonsin lyckas slå den nya tiden återstår att se, men filmen på det nya rekordet, som knappt tar längre än en nysning, är häpnadsväckande att titta på.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.