BMW X4 och Mercedes GLC Coupé är båda relativt moderna fenomen ute på bilmarknaden. De är båda två potentiella köp för den som letar efter en så kallad SUV-coupé. En SUV-coupé är exakt vad det låter som, en SUV-modell med en taklinje som sluttar lika mycket som en skidbacke vilket gör att bakdelen ser ut som en coupé. Trots att det känns aningen motstridigt att göra en rymlig bilmodell för att sedan krympa den på grund av designändringar har båda märkena lyckats kränga en hel del bilar.

Som vanligt när någon i den tyska trion Audi, BMW och Mercedes kommer på något så tar det inte lång tid innan de andra märken tar efter. Nu är det alltså Audis tur att presentera en SUV-coupé.

Den nya bilen har fått namnet Q3 Sportback och den baseras, föga förvånande, på Audi Q3. För att leva upp till den sportigare looken levereras den som standard med lite hårdare fjädring, 18-tums fälgar och Audis ”Drive Select”.

Audi Q3 Sportback kommer att lanseras med två motorval, en 2,0-liters bensin med 230 hästkrafter och en diesel som producerar 150 hästkrafter. Bilen kommer att ha försäljningsstart i augusti och den som är sugen får lov att hosta upp 19 000 kronor extra för Sportback-utförandet.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.