För ett tag sedan presenterade BMW några konceptuella ritningar över hur en pickup skulle kunna se ut om företaget hade byggt en baserad på nya X7. Naturligtvis togs detta emot som ett fantasifoster utan realistiska möjligheter att bli verklighet. Vem skulle vilja ha en BMW pickup? Varför skulle den tyska tillverkaren ens vilja bygga en pickup? Mot alla odds slog BMW dock slag i saken. Ett gäng ingenjörer på fabriken i München fick uppdraget att förverkliga sketchen, och projektet är nu färdigställt.

Som du kan se på bilderna handlar det alltså om en helt vanlig BMW X7, fast med kraftiga modifikationer. Istället för ett bagageutrymme finns nu istället ett rejält lastflak. Bakdörrarna finns dock kvar, vilket innebär att denna luxuösa bjässe kan frakta både verktyg och passagerare genom skog och mark på väg till bygget.

Tyvärr kommer bilen sannolikt aldrig att massproduceras. Projektet genomfördes endast i uppvisningssyfte inför ett event som BMW kallar för Motorrad-dagarna. Detta ska dock tas med en nypa salt. I våra ögon är detta nämligen en alldeles förträfflig idé. Premium-flakbilar har vunnit allt större marknadsandelar under de senaste åren, och med tanke på Mercedes halvtama försök till en pickup lär en modell som denna kunna slå stort på världsmarknaden. Vem vet, kanske blir det ändå en BMW pickup i framtiden. Vad tror du?