Ian Callum är ett av de största namnen inom modern bildesign, och hade redan skapelser som Ford RS200 och Aston Martin Vanquish bakom sig när han år 1999 tog över som designchef hos ett av sina favoritmärken – Jaguar. Sedan dess har han lett en föryngring av märkets designspråk med modeller som sportbilen F-Type, den tyvärr aldrig producerade superbilen C-X75 och inte minst elbilen I-Pace.

Nu har Jaguar emellertid tillkännagivit att det efter två decennier är dags för Callum att gå vidare mot nya projekt. Ersättare blir Julian Thomson, som bland annat formgivit första generationen av Lotus Elise.

Om detta ledarbyte kommer att resultera i ännu en drastisk omläggning av märkets designspråk, eller om man kommer att spinna vidare på grunden lagd av Callum, återstår att se. Personligen gillar jag utseendet märkets nuvarande bilar, och skulle inte ha någonting emot om de fortsätter på samma linje. Vad tycker du?

KÄLLAJaguar
Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.