Lotus är en biltillverkare som gjort sig känd för sina lättviktiga, bananpassade mittmotorsportbilar. För närvarande kan spekulanter välja mellan tre olika varianter av det klassiska receptet – Evora, Elise och Exige. Detta ska det dock bli ändring på. För första gången på 11 år har Lotus nämligen avslöjat att en helt ny bil är på ingång. Varför borde vi då bry oss om detta? Jo, för nu blir det elektriskt.

Bilen, som går under kodnamnet Type 130, kommer alltså att avvika från det traditionella Lotus-receptet. Det återstår dock att se på vilket sätt. Det vi vet är att bilen kommer att vara el-driven, och troligtvis superdyr, men där slutar kunskapen vi har.

Type 130 kommer att visas upp för första gången redan den 16 juli på Shanghai Motor Show, och den som känner att pengarna brinner i plånboken borde lyfta på luren redan nu. Modellen kommer nämligen endast att byggas och säljas i 130 exemplar. Mer än så blir det alltså inte.