Ferrari LaFerrari var en av de tre bästa superhybridbilarna i världen, med McLaren P1 och Porsche 918 som motståndare. Det råder ingen tvekan om att LaFerrari är en makalöst bra bil på de allra flesta vis. Med sina 963 hästkrafter och en vikt på 1255 kilogram är det få andra bilar som överhuvudtaget har en chans att passera om ett race skulle uppstå.

LaFerrari kom år 2013 och har sedan dess tillverkats i 499 exemplar. Ytterligare en bil byggdes senare och skänktes till en välgörenhetsauktion för de drabbade i en jordbävning som ägde rum i Italien under hösten 2016.

Just nu anordnar märket en tillställning i Maranello, Italien där några utvalda personer har fått möjlighet att beskåda premiären av den efterträdande bilen. Namnet förväntas bli SF90 Stradale som firar att det var 90 år sedan märkets racing-avdelning, Scuderia Ferrari, bildades.

Det är inte helt omöjligt att Zlatan och Per Gessle som är ägare av varsin LaFerrari är på plats för att ta del av nyheten. Ingen fakta kring bilen har släppts annat än att den ska få 1000 hästkrafter. Den blir alltså, föga förvånande, kvickare än föregångaren, men exakt hur mycket är osäkert.

Ferrari meddelade för ett tag sedan att det även kommer att släppas en mindre extrem hybridbil senare under året. Den kommer att få en V6 som tillsammans med en eller flera elmotorer driver bilen.

Det är alltså mycket som händer för märket, och inom kort får vi veta mer om det senaste tillskottet. Vem vet, snart kanske Zlatan eller Gessle syns till på våra svenska vägar, sittandes i en sprillans ny SF90 Stradale.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.