Ett av BMW:s senaste tillskott i modellutbudet är 8-serien. Den tar över stafettpinnen efter 6-serien som en milslukande motorvägsmaskin. Det finns i dagsläget två varianter av 8-serien, en coupé och en cabriolet. Nu har märket visat upp en glimt av det tredje tillskottet, en fyrdörrars-variant som får namnet Gran Coupé.

På bilden som har släppts kan man urskilja färre detaljer än på en TV från 60-talet. Det som syns är egentligen att den har fyra dörrar och bibehåller samma eleganta siluett som coupén bjuder på.

BMW meddelar att 8-serie Gran Coupé kommer att ha en ”rymlig bakre del”. Det krävs alltså inte att några ben sågas av för att få plats i baksätet. Förutom två extra dörrar ska den nya versionen även ha längre hjulbas som i sin tur innebär mer utrymme och högre komfort.

Nykomlingen kommer att ha officiell världspremiär under evenemanget #NextGen som äger rum i München under slutet av juni. Den som är sugen på att ta med sig fler passagerare i Gran Coupé-versionen får dock vänta till september i år när bilen lanseras globalt.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.