Volkswagens ambition är att erbjuda elbilar med lång räckvidd och en överkomlig prislapp till folket. Det har presenterats sex konceptbilar som alla är en del av ID.-familjen. Dessa bilar har fått namnen ID., ID. BUZZ, ID. CROZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY och ID. ROOMZ.

Den första bilen som får ta plats i modellutbudet är ID. Den kommer att avtäckas idag (8 maj), börja tillverkas i november och lanseras under 2020.

I samband med avtäckningen kommer ID. att bli tillgänglig för förbokning. Processen kommer att ske á la Tesla där köparen lägger en handpenning online för att reservera sin plats i kön.

Se (nedan) när Volkswagen avtäcker bilen live klockan 13:00 svensk tid.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.