Volkswagens elbilssatsning har vi hört mycket om de senaste åren, men ännu har vi inte sett en enda färdig produktionsbil (detta ska enligt uppgift dock inte dörja länge till). Detta stoppar dock inte Volkswagen från att presentera ytterligare en modell, som nu gör VIZZION, BUZZ, CROZZ med flera sällskap i ID-familjen. Möt helt nya ROOMZZ – en elektrisk, femmeters-SUV med ett av de absolut sämsta namnen någonsin.

Det löjliga namnet (som låter som något en tioåring skulle kunna använda som alias på Fortnite) åt sidan är detta ett högst intressant tillskott bland elbilsutbudet. Till skillnad från några av Volkswagens andra elektriska koncept framstår designen som mer seriös – något du faktiskt kan glida upp till styrelsemötet i utan att skämmas.

Den bastanta storleken (som jämförelse kan nämnas att nya X5 är strax under fem meter lång) medför att man i denna bjässe får in tre sätesrader. Andra nyheter av intresse inkluderar elektrisk fyrhjulsdrift via elmotorer på båda hjulaxlarna, en räckvidd på upp till 45 mil i WLTP-cykeln, ”flytande” instrumentkluster och AR-teknik i vindrutan.

Konceptet ska förvandlas till fullskalig produktionsmodell, vilken redan är planerad för serietillverkning med start år 2021. Europa får dock vänta ett tag. Den första marknaden som bilen lanseras på blir Kina.