Bentley har nyligen släppt en film och en bild som är lika skuggig som siluetten av en skog under en halvmörk höstkväll. Det handlar om en första smygtitt på den nya lyxlimousinen Flying Spur. Märket släppte under hösten 2017 den tredje generationen Continental och snart är det alltså dags för Flying Spur att få en uppfräschning.

Bilden visar bilen från sidan. Karossformerna känns igen från den nuvarande generationen Flying Spur med en liten upphöjning i slutet av bakluckan som den enda synliga skillnaden. Mycket mer än så går inte att urskilja från bilden som präglas av lika mycket detaljer som en Tamagotchi från slutet av 90-talet.

Den andra teasern är en film på märkets flygande B som åker upp ur motorhuven. Processen är ungefär lika elegant som en svan och figuren i sig är en smakfull blandning mellan modern teknik och graciös formgivning. Som pricken över i:et är vingarna fyllda med någon typ av kristall- eller glasliknande material.

Flying Spur kommer att vara baserad på en liknande plattform som den senaste Continental GT. Storbritanniens senaste fyrdörrars-limousine kommer med största sannolikhet att göra debut under slutet av året med en design som liknar Continental GT och teknik som är lika rykande färsk som en plåt bullar direkt tagna ur ugnen. De som är intresserade av att köpa bilen kan anmäla sig på Bentleys hemsida för att få mer fakta om bilen när det blir tillgängligt.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.