Den som varit på jakt efter en Volvo V60 eller XC60, men tyckt att motorutbudet varit lite väl klent, kan nu skatta sig lycklig. Efter den stora efterfrågan på S60 Polestar Engineered (en specialvariant av nya S60) har nämligen Volvo beslutat sig för att ge de andra ”små” SPA-bilarna samma behandling.

De nya prestandamodellerna utrustas med nya fälgar, Öhlins-dämpare, guldfärgade bromsok och en kraftigare motor. Drivlinan är baserad på T8-enheten (ladd-hybriden med 390 hästkrafter), men trimavdelningen har fått gå lös på maskinen och därmed utvidgat kraften till hela 415 friska kusar. Det handlar alltså fortfarande om en fyrcylindrig motor med hjälp från batterier.

Den som är spekulant bör dock skynda sig till närmaste återförsäljare. Tillverkningen lär vara högst begränsad (hur många bilar som kommer att säljas i Sverige är okänt för oss), och väntetiden på Volvos ladd-hybrider är lång redan som det är.