Fyra år tog det, men nu är det äntligen dags för en uppdatering av Volvos största SUV och flaggskepp – XC90. Modellen har varit otroligt populär, både i Sverige och utomlands, och markerade en ny era för Volvo som premiumtillverkare.

Den första, och största, nyheten är att Volvo nu ska börja sälja mildhybrider. Med hjälp av bromsenergiåtervinning, en funktion som tillsammans med Volvos redan existerande förbränningsmotorer skapar en ny elektrifierad drivlina, ska man ha sänkt bränsleförbrukningen med ”upp till 15 procent” i verkliga förhållanden. De första motorerna som får mildhybridsbehandlingen är T5, T6 och D5. Dessa byter nu namn till B5 och B6 för nya XC90.

Uppdateringarna på utsidan är sparsamma. Nya fälgar, exteriörfärger och en ny grill är allt vi får. Samma sak gäller för insidan, där nyheterna är få. Den största är att man nu kommer att kunna välja mellan fyra, fem, sex eller sju säten i olika konfigurationer.

Övriga nyheter inkluderar diverse mjukvara och säkerhetssystem.