Klicka HÄR för att rösta direkt

Anledningen till att vi genomför testerna i ett annat land beror på tillgängligheten av testbilar. Sverige är ett relativt litet land, och tillverkare som Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, McLaren och säljer helt enkelt för få bilar för att kunna motivera att placera testbilar här (mer än vid enstaka tillfällen). För att få tillgång till testbilar under en tillräckligt lång tid period måste vi därför bege oss till en större marknad.

Då var det dags igen! Utöver Årets Högsta Växeln-Bil, vårt årliga pris, har vi sedan några år tillbaka haft traditionen att varje sommar åka söderut för att testa de senaste superbilarna. Testerna som vi genomför under dessa veckor är systematiskt bland de mest populära vi publicerar, och visst kan vi förstå er läsare som så girigt kastar sig över artiklarna. Superbilar ringar trots allt in Högsta Växelns kärnvärderingar.

I vart fall – årets upplaga kommer att skilja sig från den vanliga ordningen i det att vi inte planerar att genomföra testerna i Europa. Ni som ger er ut på vägarna i Tyskland för att försöka leta upp oss kommer tyvärr att bli besvikna i år igen. Mer om planerna än så kan jag inte avslöja just nu.

Nu kommer vi till den här artikelns syfte. Vi vill nämligen, precis som förra året, veta vilka bilar som ni läsare vill läsa om. Föregående år föreslog fler av er nya Aston Martin Vantage Honda NSX och Porsche 911 Carrera T – och vi lyssnade. Det tänker vi även göra i år.

Att tänka på innan du ger förslag:

1) Bugatti, Koenigsegg, Pagani och Singer och liknande är tyvärr inte aktuella för denna resa. Dessa tillverkare kräver speciella arrangemang. Detta innebär inte att vi inte kommer att testa dessa inom en inte alltför avlägsen framtid (blink blink).

2) Prestandabilar från tillverkare som Audi, BMW och Mercedes-Benz finns som huvudregel tillgängliga för test i Sverige eller USA. Denna resa fokuserar vi på sådant som är mer svårtillgängligt. Exempel på intressanta modeller, utan inbördes ordning, är Aston Martin DBS, Lamborghini Huracán EVO, Ferrari 488 Pista och Rolls-Royce Cullinan.

3) Vi har ett antal modeller som redan är planerade och klara. Vi kommer dock att ta hänsyn till era önskemål i största möjliga mån.

4) Tänk på att önskade modeller bör vara hyfsat nya (lanserade efter juni 2018) och tidigare otestade av oss (sök gärna i arkivet innan du skickar in dina önskemål).

Skicka in dina önskemål på följande länk: LÄNK