Den senaste tiden har nya Toyota GR Supra varit något av ett viralt monster. Den ursprungliga Supran är lika mytomspunnen som Roger Pontare och har kultstatus i bilkretsar över hela världen. Efter 17 år ska modellen åter väckas till liv med generation nummer 5 och har såklart har Högsta Växeln bevakat ankomsten det senaste året. Nu när bilen, efter att ha blivit läckt i både bild- och filmformat, äntligen har presenterats har också det första exemplaret auktionerats uts med en saftig prislapp.

Den högt ansedda auktionsbyrån Barret-Jackson fick äran att sköta auktionen av chassi nummer 20201, det första exemplaret alltså, där överskottet doneras till välgörenhet. Den lyckliga vinnaren blev John och Jeanette Staluppi, ägare av Atlantic Automotive Group, men det kostade sin beskärda del. 2,1 miljoner dollar landade auktionen på för bilen som är signerad av självaste Toyota-VDn Akio Toyoda.

För den som har tålamod att vänta på ett senare chassinummer, och självklart redan har en reservation, kommer priset att ligga på den lite mer blygsamma siffran 678 900 riksdaler för premiumversionen, med första leverans i november senare i år.

Dalkarl och Högsta Växelns hårdrockare. Har en fäbless för brittiska bilar i allmänhet och Lotus i synnerhet.