Många elbilar kräver att man gräver djupt i plånboken innan man kan göra ett köp och sätta sig bakom ratten. Det finns dock undantag och en ny, överkomligt prissatt sådan kommer att släppas senare i år. Bilen i fråga heter Honda Urban EV och den kan mycket väl vara den gulligaste elbilen hittills.

Redan 2017 släppte Honda bilder på en konceptbil som hade en enkel och retroinspirerad design. Resultatet var en iögonfallande liten bil som utstrålade karaktär. Nu har märket släppt ytterligare en rendering på en bil som liknar Urban EV men denna skiss är enligt Honda mycket närmare den färdiga produktionsbilen.

Märket har lovat att den ska vara en helt elektrisk bil anpassad för staden. De menar även att den nya mini-elbilen ska fokusera på funktionalitet och design som har ett syfte. Det kan betyda att den ursprungliga interiöra bilden från konceptbilen är närmare verkligheten än vad man från början trodde.

Urban EV kommer att visas upp i mars under bilsalongen i Genève och börja massproduceras redan senare i år. Några fakta kring bilen har ännu inte släppts men en sak är säker, den är den enda elbilen som är lika gullig som en nyfödd kattunge.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.