För den som tycker att McLaren 570S inte är en tillräckligt våghalsig bil går det att kliva upp ett steg i hierarkin till den lättare och mer kraftfulla 600LT. Samma 3,8-liters V8, men upptrimmad till 600 hästar, hur bra låter inte det? Dock har det funnits vissa problem för de som vill åka nercabbat, då 600LT inte har haft ett nercabbat syskon. Detta har McLaren tänkt på och nu presenteras därför 600LT spider.

600LT kan ses som den mer bananpassade versionen av 570S, och när det även ska kunna cabbas ner kommer detta till ett högre pris. Cirka 200 000 pund ligger grundpriset på nu när förbeställningarna har öppnat. Men tro inte att du inte får valuta för stålarna. 0-100 avklaras på stabila 2,9 sekunder, och topphastigheten ligger på 323 km/h med taket uppfält, samt 315 om du föredrar att låta din frisyr vara “au natural” så att säga. Ta en titt på bilderna och bevittna brittisk design och teknik när den är som bäst.

Dalkarl och Högsta Växelns hårdrockare. Har en fäbless för brittiska bilar i allmänhet och Lotus i synnerhet.