Senna är namnet på McLarens senaste banmonster. Den har kompletterat uppställningen i märkets mest extrema grupp bilar i deras modellutbud som har fått namnet ”Ultimate Series”. Med 800 hästkrafter och en vikt på strax under 1200 kilogram är det ingen hemlighet att den är en oerhört kvick maskin.

Priset för en Senna ligger på nio miljoner svenska kronor medan den sista bilen som rullade av produktionsbandet auktionerades ut för cirka 24 miljoner kronor. McLaren tillverkade modellen i en limiterad upplaga om 500 exemplar men lyckades sälja slut på allihop snabbare än gemene man hinner blinka.

En av dem som lyckades få tag i en bil är Alejandro Salomon, en populär Youtuber som alltid vistas i, eller runtomkring sportiga och exklusiva bilar och som går under namnet Salomondrin.

För ungefär en vecka sedan fick han sin bil och så tidigt som igår läckte det ut ett antal bilder på en Senna som stod i lågor och höll på att släckas. Inte långt efter det lade Alejandro själv ut en bild på sin Instagram på samma Senna som visade sig vara hans egna.

På bara tre månader har två av de 500 tillverkade bilarna kraschat, och Alejandros uppbrunna Senna (nummer 170 av 500) blir den tredje att försvinna från vägarna. Han meddelar själv att det inte handlar om någon krasch och att alla som var i bilen har klarat sig utan skador.

Vad som faktiskt orsakade bilen att brinna upp är ännu oklart men många gissar att det är något slags mekaniskt fel som har fått branden att bryta ut. Vad orsaken än var är det oundvikligt att inte sörja att ännu en Senna har försvunnit från vägarna.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.